CABINETUL DE ARTTERAPIE

 

Cabinetul de art-terapie este dotat cu echipament pentru modelarea lutului prin tehnica olăritului, dar și folosirea matrițelor pentru a modela lutul în fel de fel de forme. produsele obținute sunt arse într-un cuptor special pentru a obține piese ceramice ornamentale sau întrebuințate în fel de fel de scopuri. toate piesele obținute pot fi pictate la rece cu vopseluri speciale. Pe lingă produse ceramice în atelierul de art-terapie pot fi obținute lumânări din ceară sau parafină și produse din fimo.

Cabinetul este dotat cu aparatură specială de prelucrare a lutului: două strunguri electrice ergonomice, presă pentru lut, strung pentru prelucrat și vopsit piesele din lut, aerograf, cuptor electric pentru ars produsele obținute, matrițe pentru lut, fimo și ceară, instrumente speciale (dălți, burete, șpaclu etc.)

Acest cabinet a fost realizat în urma implementării proiectului „Artiștii speciali” finanțat de Fundație pentru Comunitate și MOL România prin Programul pentru sănătatea copiilor 2011.