2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansare Program MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2012

Școala Specială Pașcani în parteneriat cu Fundația ”Vatra Pașcanilor” a derulat începând cu luna ianuarie 2012 proiectul ”Artiștii speciali”. Proiectul este sprijinit și finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin ”Programul MOL pentru sănătatea copiilor” ediţia 2011.

Prin acest proiect am înfiinţat şi dotat cu echipamente specifice (roți de olărit, strung de modelaj, cuptor pentru ceramică etc.) un cabinet de artterapie prin tehnica olăritului și a modelajului.
Miercuri, 3 octombrie 2012 va fi lansat Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2012. Evenimentul va avea loc la Școala Specială Pașcani începând cu orele 11,00 în cadrul unei ședințe de artterapie cu „Artiștii Speciali”.

Vor fi prezentate rezultatele proiectelor:

  • „Artiștii Speciali” Școala Specială Pașcani
  •  „Descoperă valoarea din tine” Asociația Bóbita, Târgu Secuiesc
  • „Terapia prin artă pentru copiii cu dizabilități din sate” Fundația de Sprijin Comunitar, Bacău
  •  „Raza de soare” Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale, Bacău
  •  „Pe cai toți suntem egali!” Asociația Hip-Tep, Aiud

 

Vă aşteptăm cu drag!

COMUNICAT DE PRESĂ

 Sâmbătă 5 mai, la Piatra Neamț în sala de spectacole a Consiliului Județean, a avut loc Festivalul de Dans „Împreună pentru viitor” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), faza regională. Școala Specială Pașcani a participat la această ediție cu trupa de dansuri tradiționale „Busuiocul” care a obținut locul I la faza județeană a concursului ce a avut loc în data de 31 martie la Iași în sala de festivități a Colegului Național de Artă „Octav Băncilă”.

Trupa are în componență 6 elevi voluntari de la Grup Școlar Valea Seacă, Structura Conțești și 6 elevi ai Școlii Speciale Pașcani coordonați de profesor Plaiu Oana, profesor Puiu Mirela, profesor Novac Daniela și domnul Moldovanu Eugen. În competiția la care au mai participat reprezentanți din județele Suceava, Botoșani și Bacău, trupa noastră de dans ”Busuiocul” a câștigat  premiul I. Astfel, elevii pășcăneni împreună cu cei de la Conțești vor reprezenta zona de nord a Moldovei la faza națională a Festivalul de Dans „Împreună pentru viitor”, etapa națională care se va desfășura  în perioada 25-27 mai la Craiova.

Ca recompensă a muncii lor, după concurs, elevii noștri s-au recreat pe dealul Cozla, s-au plimbat cu telegondola, cu barca pe Lacul Roșu, cu vaporașul la Barajul Bicaz și au admirat Cheile Bicazului.

Mulțumim sponsorilor tradiționali ai școlii: SC PERLA INVEST SRL, SC AVASTAR SRL și SC PROINVEST GROUP SRL.

 

Anunț

Selectia cadrelor didactice pentru perfecționare (mobilitate) în cadrul proiectului Leonardo DaVinci mobilități LLP-LdV/PLM/2011/RO/125 „Formare de noi competențe și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice care lucrează cu copiii cu dizabilități” finanțat de Uniunea Europeană prin ANPCDEFP se va realiza în baza unui concurs de dosare și un interviu după programul:

Dosarele pot fi depuse la secretariatul școlii până pe data de 17.04.2012, interviul va avea loc miercuri 18.04.2012 începând cu ora 9 după un program ce va fi afișat.
Rezultatele vor fi comunicate în data de 19.04.2012.
 
Date suplimentare la Președinte Comisie de selecție director Gabriela Nedelcu 0722231252
 

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiect „Artiştii Speciali”

Școala Specială Pașcani în parteneriat cu Fundația ”Vatra Pașcanilor”derulează începând cu luna ianuarie proiectul ”Artiștii speciali”. Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul ”Sănătatea copiilor”.

Prin acest proiect ne propunem înfiinţarea şi dotarea unui cabinet de artterapie prin tehnica olăritului și a modelajului. Astfel, elevii noștri vor beneficia de activităţi de autoexprimare creativă și își vor valorifica potenţialului personal. Dintre rezultatele propuse amintim:

–      înființarea și dotarea unui cabinet de artterapie prin olărit și modelaj la Școala Specială Pașcani

–      înființarea unui cerc de artterapie la nivelul școlii, avizat de Inspectoratul ȘcolarJudețean Iași

–      130 de elevi de la Școala Specială Pașcani vor fi cuprinși în activitățile de terapie prin arta olăritului și modelajului

–      Organizarea a unui număr de 5 expoziții cu lucrările realizate în cadrul cabinetului de artterapie

Produsele obţinute în cadrul cabinetului de artterapie vor fi obiectul expozițiilor la nivelul instituţiilor din judeţ (Benzinăriile MOL, Casa de Cultură Pașcani,  Primăria Pașcani, Casa Corpului Didactic Iaşi, ISJ Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi etc.) şi  vor fi licitate/ vândute în vederea asigurării sustenabilităţii şi continuităţii proiectului.

 

Comunicat de presă

Proiectul „Bucătarii Speciali”

            Şcoala Specială Paşcani în parteneriat cu Fundația „Vatra Pașcanilor” vor implementa un proiect pentru amenajarea unui Laborator de bucătărie și profesionalizarea unui număr de 20 tineri şi 4 cadre didactice, în perioada 1 noiembrie 2011/31 august 2012. Proiectul este  finanţat de Fundaţia Soros din „Fondul de urgenţă”.

Scopul proiectului este facilitarea integrării sociale şi profesionale a elevilor cu dizabilităţi prin amenajarea unui laborator de bucătărie, derularea de activităţi de profesionalizare şi preprofesionalizare în meseria de bucătar. Dintre rezultatele propuse amintim: recalificarea/calificarea unui număr de 20 tineri cu deficiențe neintegraţi pe piaţa muncii, consilierea și informarea profesională a unui număr de 100 copii și tineri cu deficiențe, preprofesionalizarea și formarea autonomiei personale a 80 de elevi cu deficiențe, formarea unui număr de 4 specialiști în instruirea copiilor și tineri cu deficiențe în domeniul bucătăriei, elaborarea unei disciplinei opționale ”Bucătarii speciali”și a unui ghid practic de bucătărie.

Valoarea finanţării este de 22 167 USD.

 

Comunicat de presă

Donații Olanda

            Înainte de Ziua Școlii, 6 Decembrie, Școala Specială Pașcani a primit în dar mobilier școlar olandez. Școala Specială Pașcani a primit din partea Școlii De Ziep, Diam Olanda partener al școlii în cadrul Proiectului Leonardo da Vinci ”Educația vocațională a profesorilor care lucrează cu elevi cu deficiențe”. Proiectul are scopul de a revoluționa modul în care sunt pregătite cadrele didactice care lucrează cu copii cu dizabilități, iar parteneri sunt instituții similare din Turcia, Olanda, Bulgaria, Italia, Polonia și Casa Corpului Didactic Iași. În urma vizitei partenerilor din proiect care a avut loc în luna iunie la Școala Specială
Pașcani, colegii din Olanda au rămas impresionați de calitatea serviciilor educaționale oferite de noi. Și de aceea au oferit în dar școlii și elevilor ei mobilier școlar pentru 7 săli de clase, 3 cabinete, dotări pentru sala de sport, sala de festivități a școlii etc. Mulțumim partenerilor din Olanda!

Mulțumim domnului Henk Oostendorp care a fost sufletul acestei inițiative!