2013

Rezultate deosebite pentru elevii Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani

 implicați în activități extracurriculare la nivelul orașului

 

            Sâmbătă, 9 martie 2013, cinci elevi de la Școala Gimnazială Specială Pașcani au participat alături de echipe ale școlilor din Pașcani și din alte localități la concursul național de dans „Pe aripile prieteniei și dansului” ediția a VIII-a. Concursul a fost organizat de Școala „Iordache Cantacuzino” Pașcani în parteneriat cu ISJ Iași, la Sala de sport a Stadionului Municipal Pașcani.

Formația „Dolls” având în componență elevi de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și voluntari de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, coordonată de profesor Gârbu Adina și profesor Pasat Carmen, a obținut locul al II-lea la categoria de vârstă de 8-11 ani.

Având în vedere concurența și standardul ridicat pe care l-au impus echipele concurente, rezultatul formației „Dolls” a fost mulțumitor. Succes la competițiile SNAC „Împreună pentru viitor” ce vor urma.

„GO-CARE” (Du-te şi ajută-Norvegia) aduce cadouri de Craciun

 

        

În perioada sărbătorilor de iarnă, este o tradiţie ca Fundaţia „GO-CARE”din localitatea Bergen, Norvegia să vină în Paşcani pentru a împărţi cadouri trimise de către prietenii norvegieni.  În acest an, la aniversarea a 20 ani de activitate filantropică şi 10 ani de înfrăţire cu păşcănenii, membrii fundaţiei, ajutaţi de Asociaţia „Alternative 2008-Paşcani”,au venit şi la şcoala noastră unde au lăsat, în ajun de Anul Nou, numeroase cadouri, care ulterior au fost împărţite copiilor. Preşedintele Fundaţiei „GO-CARE”,domnul Harry N. Samuelsen, impresionat de realizările şcolii noastre a promis să iniţieze un proiect privind dotarea unităţii şcolare dar şi colaborarea cu şcoli de profil din Norvegia. La propunerea d-lui profesor Vasile Liviu, director executiv al Asociaţiei „Alternative 2008-Paşcani”  va fi demarat proiectul de infiinţare a unui atelier de croitorie în incinta şcolii. Acest proiect va fi lansat odată cu semnarea acordului oficial de colaborare „Go-Care Norvegia Romania”în luna aprilie 2013.